Ruim 270.000 volgers weten wat zij de komende weken zullen lezen, want Mark Zuckerberg heeft weer gesproken. Het tweede boek dat hij zijn leesgroep voorlegt is The Better Angels of Our Nature van Steven Pinker. In dit veelbesproken boek legt Pinker de stelling voor dat ondanks de afschuwelijke verhalen die de media ons dagelijks voorleggen, het geweld wereldwijd al sinds lange tijd afneemt.

De publicatie van Pinkers boek in 2011 is zeker niet onopgemerkt gebleven. Het veroorzaakte vele debatten en belandde op de New York Times lijst van belangrijkste boeken van 2011. Bill Gates noemde het een van de belangrijkste boeken die hij ooit las. Naast kritische erkenning staat Pinker nu op het punt ook een (tijdelijk) commercieel succes te worden. Als je boek op Zuckerbergs nachtkastje ligt, ligt het namelijk ook in boekwinkels wereldwijd. Het eerste boek dat hij aanraadde, The End of Power, hielp schrijver Moisés Naím aan meer verkochte exemplaren in de eerste twee dagen na Zuckerbergs aankondiging, dan er in de anderhalf jaar daarvoor waren verkocht.

Zuckerberg legt uit dat Pinkers boek hem al verscheidene keren is aangeraden en dat het belangrijk kan zijn om het boek juist nu te lezen.