De genomineerden voor de Woutertje Pieterse Prijs (voor het beste Nederlandse jeugd- of kinderboek) zijn bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de prijs werkt met een nominatiesysteem. De prijs zal worden uitgereikt op 11 april, als afsluiter van de Middag van het Kinderboek die dit jaar voor het eerst niet in september wordt georganiseerd.

De hoopvollen zijn:

Sjoerd Kuyper en Sanne te Loo – De Duik  (Lemniscaat) 
Bart Moeyaert en Gerda Dendooven – De gans en zijn broer (Querido) 
Daan Remmerts de Vries – Soms laat ik je even achter (Querido) 
Bette Westera en Sylvia Weve – Doodgewoon  (Gottmer) 

Anna Woltz – Honderd uur nacht (Querido)

Onder de genomineerde boeken bevindt zich slechts een zonder illustraties, merkte Thomas de Veen op.

Afgelopen jaar leek het er nog op dat de prijs dit jaar niet kon worden uitgereikt, toen geldschieter Lira zich wegens financiële redenen terugtrok. Gelukkig werd vorige week bekend gemaakt dat de prijs met steun van Bruna toch kon worden voortgezet. De winnaar gaat naar huis met 15.000 euro.

Vorig jaar ging de prijs naar Marjolijn Hof voor De regels van drie (Querido).