De uitzending van De Wereld Draait Door wordt vanavond mede verzorgd door Pieter Steinz. Als gast-eindredacteur mocht hij het programma voor een keer samenstellen. Op het programma staat o.a. een bespreking van Steinz – Gids voor de wereldliteratuur samen met dochter en mede-samensteller Jet Steinz en de opera ‘De Joodse Bruid’ waar Steinz zelf het libretto voor schreef. Verder komt Steinz’s oud-hoogleraar Fik Meijer vertellen over de oud-Romeinse havenstad Leptis Magna en buigt een tafel muzikanten zich over een lied van Paul McMcCartney. Tafelheer is Rrronald Snijderrrs.

Steinz is directeur van het Nederlands Letterenfonds, maar moest minder gaan werken toen hij in 2013 de diagnose ALS kreeg. Sinds hij ziek is kijkt hij meer televisie, waaronder iedere dag een aflevering DWDD. Zo ontstond bij de redactie van het programma het idee hem te vragen een uitzending voor zijn rekening te nemen.

Twitterend Nederland verheugt zich op de avond.