Remco Campert ontvangt de Prijs der Nederlandse Letteren. Dat is vandaag op het openingsprogramma van het Vlaams-Nederlandse culturele evenement BesteBuren bekendgemaakt door minister Jet Bussemaker.

De jury bestaande uit Bert Bultinck, Kris Humbeeck (voorzitter), Irina Michajlova, Alida Neslo, Aleid Truijens, Maria Vlaar en Theo Witte, noemt Campert

een groot stilist die in zijn werk steeds relativerend en geestig is en daarmee verschillende generaties blijft aanspreken. Bij Campert zit de diepzinnigheid aan de oppervlakte. Hij kan onverbloemd over het geluk schrijven maar heeft zich nooit vastgereden in clichés. (…) Remco Campert brengt lichtheid in de Nederlandstalige literatuur.

Aan de Prijs der Nederlandse Letteren is een geldbedrag van 40.000 euro verbonden. De Taalunie kent de prijs om de drie jaar toe aan een auteur wiens oeuvre een belangrijke plaats inneemt in de Nederlandstalige literatuur. Campert ontvangt de prijs dit najaar uit handen van koning Filip.