De Literaire Pikorde, die ieder jaar aan de vooravond van de Boekenweek bekendgemaakt wordt, wordt dit keer aangevoerd door de RTL-stal. ‘De klassieke bleke romancier van het type Remco Campert heeft definitief plaatsgemaakt voor televisiepersoonlijkheden, soapies, profvoetballers en fotomodellen.’, aldus samensteller van de Literaire Pikorde Jan Zandbergen.

Op nummer twee (vorg jaar zeven) staat Uitgever Chris Herschdorfer (Ambo|Anthos), gevolgd door Johan de Koning van A.W. Bruna. Wim Brands staat op plaats 25 ‘Pusht ongemerkt al tien jaar literatuur via het belangrijkste verkoopkanaal van het metier: de televisie’ en Joost Zwagerman (39) ‘Kunst Kennert annex vorkheftruckchauffeur’ staat op de negenendertigste plaats. Zie hier op Boekblad de volledige Literaire Pikorde 2015.

Nooit meer slapen had een gesprek met Jan Zandbergen.