Normaal verscheen de Literaire Pikorde van Jan Zandbergen aan de vooravond van de Boekenweek, maar de traditie, eerst bij HP/De Tijd, daarna twee keer op de site van Boekblad werd dit jaar onderbroken. Jan Zandbergen zei daarover: ‘Boekblad bood een bespottelijk laag bedrag. Ik ben zeer trouw qua podium maar er zijn grenzen. Misschien maak ik de Pikorde alsnog wel, mogelijk zelfs helemaal gratis, maar dan niet meer bij Boekblad.’ De site Hebban is de gelukkige geworden. Op 4 mei om 11 uur wordt de pikorde gepresenteerd.

Boekblad heeft de twee vorige edities van de Literaire Pikorde inmiddels van de site gehaald.

Vorig jaar werd, enigszins teleurstellend, de RTL-stal de winnaar. Misschien is het dit jaar tijd voor De Wereld Draait Door, het programma dat – of je het nu leuk vindt of niet – een enorme stempel drukt op de Bestsellerlijsten. Of misschien is het dit jaar gewoon weer een mens die de nummer 1-positie bekleedt. Woensdag weten we meer.