We roepen deze dag uit tot overstapwoensdag! Vandaag werd namelijk bekend dat twee schrijfsters hun uitgeverij inruilen voor een nieuwe uitgeverij. Het gaat om Lieke Marsman en Anne-Gine Goemans.

Dichteres Marsman debuteerde met haar bundel Wat ik mijzelf graag voorhoud bij uitgeverij Van Oorschot. De bundel werd bekroond met de Lucy B en C.W van der Hoogtprijs, de Liegend Konijn Debuutprijs 2011 en de Buddingh’-prijs 2011. Vorig jaar verscheen haar tweede bundel De eerste letter bij die uitgeverij.

Maar vandaag maakte redacteur Jelte Nieuwenhuis van Atlas Contact de overstap bekend op Facebook:

Tot mijn grote trots en vreugde kan ik melden dat Lieke Marsman haar nieuwe werk onderbrengt bij Uitgeverij Atlas Contact. Verschijnt tzt.

Ook Anne-Gine Goemans heeft voor een nieuwe uitgeverij gekozen. Haar werk werd tot dusver uitgegeven door uitgeverij De Geus. Ze debuteerde in 2007 bij De Geus met Ziekzoekers, waarvoor de Anton Wachterprijs won. In 2011 kwam haar tweede roman Glijvlucht uit waarvoor ze de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs won.

Haar nieuwe roman Honolulu King zal september verschijnen bij Ambo Anthos. De reden van het vertrek is onbekend, De Geus wilde in ieder geval geen commentaar geven.