Dit jaar gaat de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs naar Hanneke van Eijken, dat meldt uitgeverij Prometheus. Ze kreeg de prijs voor haar poëziebundel Papieren veulens (2013) die eerder werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. De Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs wordt ieder jaar uitgereikt als aanmoediging voor een schrijver die kortgeleden debuteerde. De winnaar ontvangt een ‘object’ en 7.500 euro. Vorig jaar ging de prijs naar Sander Kollaard voor Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde (2012)

De jury prees de ‘opmerkelijke beheersing van het dichterlijk metier’ in Van Eijkens debuut:

‘Een gedicht van Hanneke van Eijken maakt niet de indruk van een schot hagel, maar eerder van een flinterdunne pijl. Voortdurend loopt zij het risico te missen: één rukwind, één verkeerde beweging is al voldoende. Maar gelukkig treft Van Eijken vaak doel.’

De Commissie van voordracht bestond uit Kester Freriks (voorzitter), Pia de Jong, Ester Naomi Perquin, Gerard Raat en Yves T’Sjoen.