Drie boeken zijn in de race voor de E. du Perronprijs 2014. Het gaat om: Drarrie in de nacht van Fikry El Azzouzi, Ons Erf van Warna Oosterbaan en Theo Baart en Ex. Over een land dat zoek is van Peter Vermeersch.

Donderdag 2 april wordt bekend wie de prijs in ontvangst mag nemen. De winnaar ontvangt 2500 euro. Voorafgaand aan de uitreiking spreekt Bas Heijne de E. du Perronlezing uit.

De E. du Perronprijs is een gezamenlijk initiatief van de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Tilburg en de gemeente Tilburg en is vernoemd naar de schrijver E. du Perron. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan personen of instellingen die zich middels een actieve bijdrage aan de cultuur verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van wederzijds begrip en een goede verstandhouding tussen de in Nederland woonachtige bevolkingsgroepen.

Vorig jaar won Mohammed Benzakour de prijs voor zijn roman Yemma.