Bart Moeyaert is voorgedragen als kandidaat voor Astrid Lindgren Memorial Award. Het is de dertiende keer dat Moeyaert genomineerd is voor de in 2002 ingestelde prijs.

Ook genomineerd zijn: Ingrid Godon, De Indische prentenboekenuitgeverij Tara Books, Het Silent Books-project in Lampedusa van IBBY-Italië, Klaas Verplancke, Carll Cneut, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Marit Törnqvist en de Internationale Jugendbibliothek in München. De Astrid Lindgren Memorial Award is ingesteld ter nagedachtenis aan Astrid Lindgren (1907-2002) en gaat naar een schrijver, illustrator, verhalenvertellers, leesbevorderaars of organisatie die de kinder- en jeugdliteratuur en de kinderrechten op een geheel eigen manier een gezicht geeft.

In oktober worden de definitieve nominaties bekendgemaakt.

Zie: jeugdliteratuur.org