Voer voor wetenschappers die het literaire veld bestuderen: de Volkskrant wacht niet tot zaterdag met het plaatsen van een recensie van het nieuwste boek van Connie Palmen, maar plaatst die vandaag al. Dat tekent de literaire en commerciële waarde die aan Connie Palmen wordt toegekend. Dan kun je niet wachten tot het boekenkatern uitkomt en alle blogs en kranten als NRC Handelsblad en de lokale krant Het Parool de roman Jij zegt het al besproken hebben.

In plaats van uit te pakken met de recensie heeft de Volkskrant uitgepakt met de ruimte. De foto van Sylvia Plath en Ted Hughes is groter dan de recensie van Persis Bekkering, maar daar staat tegenover dat Hans Bouman een achtergrondartikel mag schrijven over ‘het lot van het beroemde echtpaar’.

Bekkering geeft het boek van Palmen overigens drie sterren.