Ellen Deckwitz bleek vanavond het geheime wapen te zijn in het team van Abdelkader Benali dat meedeed aan de Grote Bijbelquiz van de EO. Nadat het team bijna de hele kwis op kop had gelegen werd het in de laatste ronde ingehaald door het team van CDA-fluisteraar Jack de Vries. In de finale speelde koploper team De Vries tegen team Benali. Het ging om ’the best of seven’ vragen en de eerste twee goede antwoorden kwamen van Ellen Deckwitz, de derde van leraar/acteur Abbie Chalgoum en de vierde weer van Deckwitz, waarmee de kwis was gewonnen.

Er klonk nog enige ontzetting toen Deckwitz op de laatste vraag (‘Welke vogel liet Noach als eerste los van zijn ark?) ‘raaf’ antwoordde en iedereen dacht dat het ‘duif’ moest zijn, maar Deckwitz had het opnieuw goed.

Deckwitz Facebookte direct na afloop: ‘Hoera! Bijbelquiz 2015 gewonnen door een boeddhist en twee moslims.’