Het is stof voor een krimi: de machtsstrijd die gaande is tussen Mario Molegraaf, erfgenaam en biograaf van Hans Warren (1921-2001), en de Zeeuwse Bibliotheek. In 2004 schonk Molegraaf de literaire nalatenschap van Warren aan de bibliotheek; nu verwijt hij de Zeeuwse Bibliotheek dat zij slordig omgaat met de nalatenschap. PZC berichtte eerder hierover.

Volgens Molegraaf zijn er twee cahiers van het dagboek zijn zoek en heeft hij niet langer toegang tot het depot, wat volgens hem tegen de afspraken is. Daardoor kan hij niet verder met zijn biografie over Warren.

De Zeeuwse Bibliotheek stelt dat Molegraaf inderdaad niet meer in het depot mag komen, maar dat hij de stukken uit de collectie altijd kan opvragen en inzien.

De vermissing van de dagboeken wordt nog nader onderzocht. Lees meer bij de PZC.