Er is al lang (vanaf 2012) sprake van een documentaire over Nanne Tepper. De uitgave van het brievenboek – dat in januari uitkomt – was een nieuwe stimulans om de financiering rond te krijgen, maar Volkskrant-journalist Jurre van den Berg tweette dat de documentaire definitief is afgeblazen:

Tzum vroeg Lejo Siepe van Stichting Beeldlijn, waar regisseur Harko Wubs de documentaire voor zou maken, naar de achterliggende reden:

We (Stichting Beeldlijn) kregen met de voorgenomen documentairefilm over Nanne niet het geld bij elkaar; enkele fondsen zegden wat toe maar dat bleek ontoereikend te zijn. Jammer. Zeer jammer. Want het was toch een biezondere schrijver. Dat blijkt eens te meer uit zijn brieven. Wel besteden we op woensdag 20 januari 2016 aandacht aan het nieuwe brievenboek van Tepper in ons tv-programma PuurNoord, op PodiumTV, een bovenregionale zender, te zien op de kabel (Ziggo kanaal 35) daarin is dan ook een uniek filmpje te zien dat wij tijdens de research boven tafel kregen.

0