Fikry El Azzouzi, Yannick Dangre, Marjolijn van Heemstra, Auke Hulst, Marco Kunst en Sana Valiulina waren zijn medegenomineerden, maar Peter Drehmanns is er met de Halewijnsprijs vandoor gegaan. De Halewijnprijs is een oeuvreprijs en wordt jaarlijks toegekend aan een literair schrijver die op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. De uitreiking van de Halewijnprijs 2015 vindt plaats op 20 maart aanstaande.

Recent verschenen werk van Drehmanns is: De man die brak (roman, 2013), Graafschade (gedichten, 2014), De brand in alles (roman, 2015), Grafleggingen (gedichten, 2015). Eind februari verschijnt zijn nieuwe roman Vaderval (uitgeverij Marmer).

De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 29ste maal uitgereikt en werd eerder gewonnen door auteurs als Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Gerritsen, Adriaan Jaeggi, Esther Jansma, Erik Vlaminck en Pauline van de Ven.

0

Reacties