Het Artistiek Bureau meldt op Facebook: ‘De man die in 2006 een aantal volle vuilniszakken voor het huis van schrijver John Updike oppikte, brengt zijn “archief” nu naar de veiling. In één groot kavel zijn ondergebracht: floppy’s, betaalcheques, een rijbewijs, honderden privéfoto’s, een paar schoenen, rekeningen, een adresboek, tachtig boeken (o.a. met opdracht van Rushdie) en een horloge. Er zit een luchtje aan. De richtprijs is 20.000-30.000 dollar.’

Op de site van het veilinghuis staat een uitgebreide beschrijving van de inhoud van het lot, waaronder ook kleren:

Some items from Updike’s wardrobe, including a pair of shoes and a few shirts, and countless knickknacks including a few recorders (the flute-like musical instrument), golf balls, playing cards, ceramic tiles and figurines, sunglasses, bottles, a shaving brush, a wristwatch, and two award plaques. In overall very good to fine condition. All together, this collection offers a fascinating behind-the-scenes look at the everyday life of an icon in American literature—and is a fitting tribute to the realist who described his style as an attempt ‘to give the mundane its beautiful due.’