Tzum-prijs 2016

Het is weer tijd voor de nominatieronde voor de kleinste prijs van Nederland. De Tzum-prijs voor de mooiste zin in verhalend proza van het afgelopen jaar. Iedereen mag nomineren, de door het publiek genomineerde zinnen staan hier (en worden worden later aangevuld door zinnen van de jury). De jury zal eind augustus/begint september een winnaar aanwijzen.

De winnende schrijver ontvangt een bedrag in euro’s dat gelijk is aan het aantal woorden in de zin. En een fraaie beker. Dit jaar wordt de Tzum-prijs voor de dertiende maal uitgereikt. Vorige winnaars waren: Paul Mennes (2002), Doeschka Meijsing (2003), Stijn Aerden (2004), Ilja Leonard Pfeijffer (2005), Tommy Wieringa (2006), Jeroen Brouwers (2007), A.F.Th. van der Heijden (2008), Erwin Mortier (2009), Tom Lanoye (2010), Peter Buwalda (2011), L.H. Wiener (2012), Anton Valens (2013), Ilja Leonard Pfeijffer (2014) en Dimitri Verhulst (2015).

De voorwaarden zijn:

– De zin moest staan in een oorspronkelijk Nederlands prozawerk dat in boekvorm voor het eerst is gepubliceerd in 2015 (geen eigen beheer-uitgaven).

– Iedereen mag inzenden, iedereen mag meer dan één zin inzenden.

– Inzendingen vermelden met het citaat en bladzijdenummer.

– De deskundige jury (redactie Tzum) voegt zelf ook zinnen toe.

– Bij meer dan drie genomineerde zinnen uit één boek kan de jury een voorselectie maken.

– Vermeld uw eigen naam en adres. Alleen uw naam wordt genoemd als inzender bij de nominatie.

(Zinnen van redactieleden en/of medewerkers aan Tzum mogen wel worden ingezonden, maar worden uitgesloten voor de eindstrijd.)

Onder de inzenders worden drie exemplaren verloot van De wandelstok van Virginia Woolf.

Bekijk de eerste nominaties hier.

Einddatum inzending: 20 augustus

Fout: Contact formulier niet gevonden.