Na Charlotte Dematons, Koos Meinderts en Annette Fienieg vertrekt ook Jowi Schmitz bij uitgeverij Lemniscaat. Dat heeft ze vanmiddag tegen Tzum bevestigd. Zij volgt haar redacteur Monique Postma. Schmitz in een toelichting:

Nadat Olivia was verschenen vertrok Monique Postma bij Lemniscaat. Dat was ontzettend jammer, want Monique is de beste kinderboekenredacteur die er bestaat. Jean Christophe [Boele van Hensbroek] heeft dat toen wel besproken en samen hebben we gezocht naar een oplossing, maar die kwam er niet. Daarna viel eigenlijk alles stil. Er kwam een boek bij Cossee en bij Kluitman en tóen dook Monique weer op bij Hoogland en Van Klaveren. Dat maakte het kiezen makkelijk. Ik ga, zoals dat heet, achter mijn redacteur aan. Mijn nieuwe boek komt dit najaar bij Hoogland en van Klaveren uit. Ik wil wel benadrukken dat Lemniscaat vol zit met geweldige medewerkers. Dus dat ik niet boos wegga. Maar wel mijn hart volg.

Schmitz benadrukt dat ze op eigen initiatief contact heeft gezocht met Hoogland & Van Klaveren.