De kanshebbers voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn zojuist bekend gemaakt. Tien kanshebbers verdeeld over twee leeftijdscategorieën.

De kanshebbers in de leeftijdsgroep 6-9 jaar zijn:

Botje – Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf)

De Gorgels – Jochem Myjer (Leopold)

De reis van Raaf en Papegaai – Li Lefébure (Clavis)

Fantasia X – Geronimo Stilton (De Wakkere Muis)

Weerwolvensoep – Paul van Loon (Leopold)

De kanshebbers in de leeftijdsgroep 10-12 jaar zijn:

De gruwelijke generaal – Jozua Douglas (De Fontein)

De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton (Lannoo)

Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist – Tosca Menten (Van Goor)

Dummie de mummie en de drums van Massoeba – Tosca Menten (Van Goor)

Het leven van een Loser 9 – Flutvakantie – Jeff Kinney (De Fontein)

De Nederlandse Kinderjury bestaat sinds 1988 en is dé publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Vorig jaar won Fantasia IX: De fenomenale reis van Geronimo Stilton (De Wakkere Muis) de prijs in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar oud. Het leven van een loser. Gedumpt van Jeff Kinney (De Fontein) won de Prijs in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar oud. Sinds 2011 rijkt de Senaat daarnaast haar eigen prijs uit: De Pluim van de Senaat. Vorig jaar ging De Pluim in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Superjuffie in de soep van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf). 100% Coco Paris van Niki Smit (De Fontein) won de prijs in de categorie 10 t/m 12 jaar. Koninklijke Bibliotheek is partner van de Nederlandse Kinderjury.

Voor het derde jaar op rij vindt de uitreiking plaats op de Kinderboekenparade, een gratis kinderboekenfestival in en om het Kinderboekenmuseum in Den Haag.