Mus & kapitein Kwaadbaard en De Amorfe van Kevin Hassing en De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: De Tijdmachine van Thomas van Grinsven en Rutger Vink hebben de prijs van de Kinderjury gewonnen in respectievelijk de leeftijdscategorie 10 t/ 12 en 6 t/m 9 jaar.

‘De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken, omdat hierbij de kinderen helemaal zélf bepalen wie er wint,’ zegt de CPNB. De organisatie claimt dat er ‘zo’n 50.000 stemmen’ uitgebracht zijn. Of die stemmen allemaal van kinderen afkomstig zijn, is maar zeer de vraag, want op het Instagramaccount van Thomas van Grinsven en Rutger Vink geven veel volwassenen aan dat ze gaan stemmen.

En ook op de Facebookpagina van Kevin Hassing geven heel veel volwassenen aan dat ze op hem gaan stemmen.

Net als bij de Jonge Jury is de Kinderjury vooral een commercieel feestje voor volwassenen. Desalniettemin: van harte gefeliciteerd.