Het smelt van Lize Spit is een megasucces in Vlaanderen, maar in Nederland loopt de verkoop, ondanks juichende recensies, behoorlijk achter. Van de 60.000 verkochte exemplaren ging slechts 9% over de toonbank in Nederland. Uitgeverij Das Mag gooit er dus nog maar een reclamecampagne tegenaan, met onder andere posters met enthousiasmerende tweets van lezers:

Daarom laten we deze en vele andere tweets half juni op posterformaat verspreiden op 50 treinstations door heel Nederland. En omdat we vinden dat de reacties voor zich spreken, doen we dat zonder context of websitevermelding. De cover staat er niet zo prominent op als bij gangbare boekenposters, alle focus gaat naar het enthousiasme van de lezers. Tegelijkertijd leggen we honderden exemplaren van Het smelt in treinen als verrassing voor reizigers. Zal zo’n afwijkende campagne Nederlanders laten smelten (hihi haha) voor Lize Spit? We gaan het zien. Jullie weten dat we niet vies zijn van een experiment — als de campagne voorbij is, laten we het je weten.

Groetjes,

Toine & Daniël

Het is niet te hopen dat de Nederlanders bevroren (hihi haha) blijven bij deze campagne. Ook Reinjan Mulder was zeer over het boek te spreken.

(PS: Das Mag heeft nog steeds een conflict met Bol.com, dus als je het echte boek wilt hebben dan ga je naar de echte boekhandel of rechtstreeks naar de uitgeverij)