Hans Sleutelaar krijgt de Anna Blaman Prijs 2016. Dat is zojuist bekend gemaakt. De Anna Blaman Prijs wordt driejaarlijks toegekend aan de auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert aan de kwaliteit van het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken. Sleutelaar mag 10.000 euro bijschrijven op zijn bankrekening.

Uit het juryrapport:

Sleutelaars teksten voelen als een ontwapende tour door Rotterdam. Het humeur van de stad is voelbaar. Zijn werk zet aan tot nadenken over de stad. Hij geeft woorden en ritme aan wat normaal niet gezien of gehoord wordt, vangt de schoonheid van het rauwe en alledaagse. Zijn werk is doordrenkt van aandacht, zorg en liefde.

In de jury zaten Duco Hoogland, voorzitter van de jury, PvdA-tweedekamerlid; Shantie Singh, secretaris van de jury, auteur en bestuurskundige bij Gemeente Rotterdam; Sanneke van Hassel, jurylid, auteur, laureaat Anna Blaman Prijs 2013; Silvana Sodde, jurylid, schrijfdocent en ondernemer; Erik Brus, jurylid, auteur en eindredacteur bij Passionate Bulkboek.