Louis Couperus was dol op het systeem: een roman voorpubliceren in een krant en daarna uitbrengen. Dat levert twee keer iets op. A.F.Th. van der Heijden treedt nu in zijn voetsporen, want vanaf zaterdag 25 juni is de roman President Tsaar op Obama Beach in zestig afleveringen te lezen in NRC Handelsblad.

Presdident Tsaar op Obama Beach gaat over:

de 26-jarige oorlogsfotograaf Natan Haandrikman, gemodelleerd naar Van der Heijdens zes jaar geleden overleden zoon Tonio, naar Oekraïne, waar vlucht ‘MX17’ is neergestort. Voor zijn boek documenteerde Van der Heijden zich uitgebreid over de ramp met vlucht MH17 op 17 juli 2014.

De roman zal zowel in NRC Handelsblad als nrcnext als op de site te lezen zijn.

In november verschijnt van Van der Heijden de roman Kwaadschiks, het zesde deel van De tandeloze tijd.

(foto © Dolf Verlinden)