Bijna tienduizend stemmen zijn uitgebracht op de diverse boekverkopers, maar uiteindelijk zijn er vijf overgebleven die de meeste stemmen vergaarden om op de shortlist te komen voor Boekverkoper van het Jaar.

Willemien Cazzato-Wagner – Boekhandel Wagner (Sassenheim)

Ilona Duits – Boomker Boeken (Haren)

Remco Houtepen – Libris Venstra (Amstelveen)

Daan Nijman – Boekhandel Daan Nijman (Roden)

Janine Waiboer – Boekhandel Plukker (Schagen)

De jury die uiteindelijk uit deze lijst de winnaar zal kiezen bestaat uit Ronald Giphart (voorzitter), Geneviève Waldmann (directeur-uitgever Luitingh-Sijthoff), Daisy Verhoeven (Accountmanager kinderboeken bij WPG Uitgevers), Michiel Rigters (Campaign Manager bij Storytel, voorzitter Elspeet) en de winnaar van 2015 Lisa Snijders (mede-eigenaar Boekhandel Stevens, Hoofddorp). Op 3 september wordt de winnaar tijdens Manuscripta bekend gemaakt.

(foto bovenaan: Daan van der Valk)