In de laatste Opzij een interessant interview met Saskia Noort. Aanleiding is het verschijnen van haar nieuwe Huidpijn over een televisiepresentatrice. Femke van Wiggen vraagt Noort ook naar haar eigen ervaringen op tv. De tv kent haar eigen seksistische wetten:

Toen Baantjer de GNM Meesterprijs kreeg, een oeuvreprijs voor thrillerauteurs, gebeurde dat tijdens de uitreiking van de Gouden Strop en was het op het NOS Journaal. Toen ik ’m daarna kreeg, was de uitreiking rond middernacht op de zolder van een bibliotheek met één verslaggever van een regionale krant.

Ook intrigerend is wat Noort te melden heeft over de diverse talkshows. Zoals Pauw die regelmatig mannelijke gasten hebben die van een gesprek een wedstrijd maken. ‘Zelfs Jeroen Pauw komt er niet meer tussen, en dan denk ik: wat doe ik hier?’ Van Wiggen bespeurt bij Noort een grotere voorliefde voor RTL Late Night dan voor DWDD.

Humberto is heel vriendelijk, je krijgt bij hem meer ruimte. Natuurlijk is zijn programma commerciëler, maar ik denk dat het voor vrouwen een prettiger omgeving is. DWDD is eigenlijk best een seksistisch programma. […] Mathijs van Nieuwkerk kan aan tafel niet zoveel met vrouwen. Het wordt nooit een gesprek zoals hij dat met mannen voert.

Lees het hele interview hier op Blendle.

Hieronder het laatste optreden van Saskia Noort bij RTL Late Night over Huidpijn