Ik heb altijd gezegd en geschreven dat ik me nooit de mond zou laten snoeren door door de haat, en daar blijf ik bij. Maar ik merkte dat ik steeds meer aarzeling voelde bij het schrijven op deze plek en steeds vaker op zaterdagochtend wakker werd met buikpijn, in afwachting van de haattsunami.

In haar laatste column voor het AD legt Saskia Noort uit waarom ze stopt met haar column. Het echte probleem in dit land is onverdraagzaamheid volgens Noort.

Ze besluit haar laatste column met de belofte een boek te schrijven:

Ik trek ik me terug, en ga weer doen waar ik het meest van houd: fictie schrijven. Ik dank al die lieve lezers die mij steunden met mails en berichtjes, en mijn haters wens ik de liefde toe die ze zo lijken te ontberen. Heel veel sterkte komende tijd, met elkaar en met de Russen. Ik duik onder, en kom weer boven met een bloedspannend boek.