In de Volkskrant brengt Jet Steinz het nieuws dat Tommy Wieringa vertrekt bij uitgeverij De Bezige Bij. Hij stapt over naar Hollands Diep van Robbert Ammerlaan, de voormalige directeur van De Bezige Bij. De nieuwe roman van Wieringa zal begin 2017 bij zijn nieuwe uitgeverij verschijnen.

Steinz heeft gesproken met Wieringa die de kwestie Abou Jahjah als een van de redenen aanvoert om te vertrekken. De column die Wieringa een paar weken geleden over de kwestie schreef, haalde de Facebookpagina van de uitgeverij niet meer.

De eerste twee boeken van Tommy Wieringa verschenen bij In de knipscheer. Vanaf 2002 publiceerde Wieringa bij De Bezige Bij. Zijn roman Joe Speedboot uit 2005 betekende de doorbraak naar een groot publiek.In de Volkskrant wordt de publicatie bij Hollands Diep ‘vooralsnog eenmalig’ genoemd.

0