Tot nu toe heb ik alleen nog maar een stuk in het Dagblad van het Noorden gezien naar aanleiding van het overlijden van Ferdinand Langen, de grote landelijke kranten moeten nog volgen. Vandaag publiceerde Nick ter Wal, directeur van het Artistiek Bureau, echter een mooi stuk op zijn weblog. Ook bij De Bezige Bij en De Arbeiderspers waar hij ooit zijn boeken publiceerde, is men hem vergeten. Zo gaat dat, als je te lang leeft.

Nick ter Wal correspondeerde met Langen en haalt herinneringen op.

Vier, vijf keer ben ik bij Ferdinand en zijn vrouw op bezoek geweest. Het waren vrolijke gesprekken, zelden over de literatuur van vroeger. Op de grote hoekbank in de woonkamer lag meestal een stapel boeken uit de plaatselijke bibliotheek. De nieuwe Van Dis, de nieuwe Wieringa. Over Het boek Ont van Anton Valens was hij laaiend enthousiast. Om stipt vijf uur verplaatsten we ons dan naar het barretje in de keuken. Daar gingen we iets sterkers drinken dan thee.

Lees het hele stuk hier.