Vorige week woensdag is Mieke Polzer-Burgers overleden, de weduwe van Heinz Hermann Polzer (beter bekend onder het pseudoniem Drs. P). Vandaag staat in NRC Handelsblad de rouwadvertentie. Vooral de koelheid van de advertentie valt op; ze staat in schril contrast met de rouwadvertentie van Drs. P. De advertentie van Mieke Polzer-Burgers is opgesteld door een notaris uit Hilversum.

Mieke Polzer-Burgers was sinds 1965 met Drs. P getrouwd. Ondanks de bekendheid van haar man, wilde zij in de anonimiteit leven; dit werd ook duidelijk in de documentaire ‘Drs. P: Niet van talent gespeend’. In deze documentaire zegt ze: ‘Dat is mijn streven altijd geweest. Ik vind dat niet meer dan logisch.’

rouwadvertentie polzer

Een jaar geleden overleed tekstdichter Drs. P die bekend werd met liedjes als ‘Dodenrit’, ‘Veerpont’, ‘Knolraap en lof, schorseneren en prei’ en ‘De zusters Karamazov’.