Het gedicht is geschreven door Willem Wilmink, maar veel mensen kennen het gedicht dankzij de emotionele voorlezing door Joost Prinsen: ‘Ben Ali Libi’. Bibliothecaris Douwe van der Bijl en stadsdichter van Groningen Kasper Peters zijn volgens het Dagblad van het Noorden van plan om een plaquette aan te brengen op de plek waar ooit het geboortehuis van de goochelaar (geboren onder de naam Michel Velleman) stond: de Kleine Haddingestraat in Groningen.

Het complete gedicht is wat lang, maar de initiatiefnemers (het geld moet nog bijeengebracht worden) willen het laatste deel van het gedicht op de muur hebben.

En altijd als ik een schreeuwer zie

met een alternatief voor de democratie,

denk ik: jouw paradijs, hoeveel ruimte is daar

voor Ben Ali Libi, de goochelaar.

Voor Ben Ali Libi, de kleine schlemiel,

hij ruste in vrede, God hebbe zijn ziel.