Je kunt nog opteren voor een rol als theaterbezoeker, bioscoopbezoeker, student, cafégast of als verpleger op een intensive care. De roman Sprakeloos van Tom Lanoye wordt verfilmd en als je mee wilt doen als figurant en bovendien nog 20 euro wilt verdienen dan kun je je hier aanmelden.

In de beschrijving van de film is het opvallend dat er voor een verdere fictionalisering van het verhaal is gezorgd. Zo wordt Tom Lanoye in de film ‘succesvol schrijver Jan Meerman’.

Succesvol schrijver Jan Meerman’s leven wordt ondersteboven gekeerd nadat zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn moeder, die eens zo levendig was, verliest haar spraakvermogen wat haar zo eigen was. Haar spraak wordt herleid tot gemompel en gebrabbel.

Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe novel. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder doen hem alles in vraag stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Al eerder ging Tom Lanoye op een succesvolle theatertournee met zijn roman Sprakeloos. Een luisterboek met een voorlezing van Lanoye zou wellicht ook nog een mooie aanvulling zijn op het aanbod.

Sprakeloos wordt geregisseerd door Hilde Van Mieghem.

(foto via Facebookpagina Sprakeloos – de film)