Meestal komt de eerste echte dag van Dichters in de Prinsentuin wat langzaam op gang, maar vandaag waren alle stoelen al bezet en de beste staanplaatsen al bevolkt voordat de eerste dichter op het programma, Jane Leusink, het theeveld van de Groningse Prinsentuin betrad. Die drukte nam in de loop van de middag toe. Op een gegeven ogenblik stonden er zelfs mensen buiten het theeveld te luisteren naar de dichters.

Opmerkelijk was het optreden van Willem Thies die zijn vrouw Froukje van der Ploeg erbij riep om duogedichten voor te dragen. Het paar had elkaar jaren geleden ontmoet op het festival.

Menno Wigman gaf een mooi optreden waarbij hij na bijna elk gedicht een applaus oogstte. Als een van de weinige dichters wist hij het publiek ook volkomen stil te krijgen met zijn concrete, precies geformuleerde gedichten. Die zouden ze eens gastprogrammeur moeten maken van een deel van het programma.

Ook morgen is er nog een dag Dichters in de Prinsentuin. Daar kun je ook de festivalbundel kopen voor de gereduceerde prijs van € 7,50. Het programma voor morgen staat hier.

Jane Leusink

Hagar Peeters

Verkooppunt

Menno Wigman

Co Woudsma

Froukje van der Ploeg en Willem Thies

Tweede rang