Voor de tweede maal dit jaar valt Tommy Wieringa in zijn onvolprezen column voor de regionale bladen en het Algemeen Dagblad Abou Jahjah aan, collegaschrijver bij De Bezige Bij (als Wieringa tenminste niet bij Hollands Diep blijft). Wieringa heeft namelijk naar Zomergasten gekeken en dat viel niet mee: ‘Naar Abou Jahjah luisteren is alsof je spiritus hebt gedronken; je gaat er scheel van zien, met een barstende koppijn toe.’

Aanleiding om nog terug te komen op het stuk is het artikel dat Abou Jahjah deze week in NRC Handelsblad waarin hij zichzelf feliciteerde met zijn eigen succes.

Hoe dan ook, wat ik van dit alles zal onthouden is een inzicht in de openheid van de menselijke geest door de ontroerende reacties die het grote Nederlandse publiek liet blijken. Alle haatcolumnisten ten spijt, Nederland gaf me hoop terug, en daarvoor ben ik dankbaar.

Dat was nog voordat de tekening van Ruben L. Oppenheimer die bij het artikel stond verwijderd werd.

Tommy Wieringa hield het overigens niet de hele uitzending vol:

Dyab Abou Jahjah praat zoals hij schrijft: Chinees, naar het Nederlands vertaald door Google Translate.

Lees de hele column hier.