Je moet het maar durven: ‘nee’ zeggen tegen de auditie voor het boekenpanel in De Wereld Draait Door. Marleen Pelle, boekverkoopster bij boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem, durfde dat wel. Ze doet haar verhaal in dagblad De Gelderlander.

Deelname aan het boekenpanel betekent in ieder geval meer naamsbekendheid voor jouw boekenwinkel; ook kun je als panellid van een volstrekt onbekende auteur, voor wie je al jaren een zwak hebt, plotsklaps een bestsellerauteur maken. Maar Pelle zag dat niet zitten.

Het is live, rechtstreeks uitgezonden televisie, daar moet je wel tegen kunnen. Ik vind het ook eng. Daar komt bij dat ik het verschrikkelijk vind om in de Albert Heijn in Arnhem te lopen en dat mensen, die ik niet ken, wel weten wie ik ben.

Eind augustus werd bekend dat Manda Heddema van De Koperen Tuin uit Goes, Brecht Russchen van Van Someren en Ten Bosch uit Zutphen, Lenneke de Ruijter van Savannah Bay uit Utrecht en Arno Koek van Boekhandel Blokker uit Heemstede het nieuwe boekenpanel vormen.

Het nieuwe panel komt voor het eerst in actie op dinsdag 27 september.