Nog wat achterstallig prijzennieuws. Gisteren werd bekend gemaakt dat Bette Westera Gouden Poëziemedaille voor Doodgewoon toegekend kreeg. Het was de tweede maal dat deze prijs werd uitgereikt. Of er een geldbedrag aan de meaille vastzit konden we vooralsnog niet ontdekken. De jury was vol lof:

Geen theatraliteit in Doodgewoon, geen stereotypering en geen opgeklopte emoties. Wel verwoordt deze bundel in de kern het menselijk zoeken, door de ogen van een kind, maar met de schakeringen en vragen die ook volwassenen aanspreken. Dit maakt Doodgewoon leeftijdloos, tijdloos en onvergetelijk en meteen een waardige winnaar van de Poëziemedaille 2016.

Zie voor meer informatie hier.

Afgelopen zondag kon Rabobank Cultuurprijs Letteren 2016 naar Pieter Boskma de Rabobank Cultuurprijs Letteren mee naar huis nemen. Hij kon 1.000 euro mee naar huis nemen. ‘Zijn werk raakt, scherpt de zintuigen aan en beroert,’ aldus de vakjury onder leiding van Ronald Giphart. Schrijver Amir Chitzan en singer-songwriter JP den Tex waren ook genomineerd. Op de site van Alkmaar Centraal is een filmpje te zien van de uitreiking.