Op Facebook maakt schrijver Ernest van der Kwast zich boos over de aandacht voor zijn onlangs verschenen verhalenbundel Het wonder dat niet omvalt. In de verhalen staan personages centraal ‘die kleur geven aan de stad Rotterdam’, zoals een glazenwasser of een paaldanseres in een nachtclub.

Van der Kwast vermoedt dat de landelijke kranten (zoals Trouw, de Volkskrant en NRC Handelsblad) zijn boek niet bespreken omdat de verhalen in Rotterdam spelen.

schermafbeelding-2016-10-05-om-12-29-58

In de Volkskrant stond onlangs wel een signalement van het boek, maar dat vindt Van der Kwast niet genoeg. ‘Het stukje in de Volkskrant had overigens meer weg van wegmoffelen,’ schrijft hij op Facebook.

De schrijver mocht overigens onlangs wel aanschuiven bij De Wereld Draait Door, een talkshow die juist door sommige criticasters als zeer Amsterdams wordt bestempeld. Zelf zei Van der Kwast over dit optreden in het AD:

Wie bij dat programma van buiten Amsterdam komt, wordt behandeld alsof hij van Sulawesi komt. Van die schoonheid van het alledaagse wilden ze niets weten. Nee, ik had een boek over Rotterdam geschreven en dus moest het aan tafel over Rotterdam gaan. Dat werd vervolgens ook het hele item. Je moet als gast mee in het frame dat de redactie vooraf heeft uitgedokterd.