Misschien is het wel het beste wat de CPNB sinds jaren heeft gedaan: het mes zetten in een groot aantal activiteiten. Op de site van Boekblad (tekst voor abonnees only) vertelt Eppo van Nispen dat er heel veel activiteiten worden stopgezet:

We stoppen ook met onze bijdrage aan de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), met de Week van het Sportboek, de Week van het Luisterboek en acties als de Linda. Zomerlezen. En Manuscripta gaat ook vervallen.

Een van de oorzaken is het wegvallen van sponsor NBD/Biblion. Een van de andere oorzaken is ongetwijfeld de tegenvallende respons van lezers, zoals tijdens de laatste Manuscripta bleek. Op 7 september noemde Van Nispen het festival op Boekblad nog ‘een groot succes’.

Al die falende activiteiten houden niet het vertrek van de directeur zelf in al had Van Nispen bij zijn aantreden gezegd dat hij maar vijf jaar zou blijven. Op Boekblad zegt hij: ‘Het bestuur heeft mij gevraagd om een nieuw beleidsplan te schrijven en daar leiding aan te geven. Ik houd me nu koest over hoe lang ik nog blijf.’