Uitgeverij Polis is de nieuwe uitgeverij van Willem Elsschot (1882 – 1960). Dit heeft de uitgeverij zojuist bekend gemaakt in een persbericht. Polis zet groots in op de herontdekking van Elsschot.

Vanaf volgend jaar verschijnt er een nieuwe editie van het werk van Elsschot verschijnen in maar liefst elf delen. Athenaeum & Van Polak gaf een aantal jaar geleden het verzameld werk van de Vlaming nog uit in één band.

De uitgeverij schrijft:

Willem Elsschot is een van de belangrijkste Nederlandstalige schrijvers van de twintigste eeuw. Het werk van Elsschot heeft nog niet aan kracht ingeboet en is, zeker bij jonge lezers, aan een herontdekking toe.

Als nieuwe uitgever van Willem Elsschot zullen we de komende jaren met groot enthousiasme en volle inzet tal van activiteiten ontplooien en ondersteunen die dit prachtige oeuvre een nog grotere bekendheid zullen geven.