Twee jaar geleden sprak schrijver Jeroen Brouwers in De Morgen een wens uit. Zijn roman Het hout was net verschenen en hij hoopte van harte dat het boek verfilmd zou worden.

Ik zou heel graag willen dat Het hout verfilmd wordt. Dat zou ik nog wel willen meemaken. Ik zie alles ook al heel goed voor me. De kunst van de romanschrijver bestaat er juist in om de dingen en de mensen zo te beschrijven dat ze tot leven worden gewerkt.

Gisteren maakte zijn uitgeverij bekend dat dit inderdaad gaat gebeuren.

Brouwers was destijds ook heel duidelijk over wie zijn roman moest gaan verfilmen.

O ja, en Stijn Coninx moet die film regisseren, dat spreekt. Coninx heeft Boons Pieter Daens verfilmd.

Maar in het persbericht wordt de naam van Coninx niet genoemd. Atlas Contact meldt in het persbericht dat acteur Wim Opbrouck de filmrechten van Het hout gekocht. Zijn productiehuis Koud in Alaska gaat met de verfilming aan de slag. Wanneer de opnamen starten is niet duidelijk.