Korte samenvatting van het voorafgaande: Tjitske Jansen wilde niet in de bloemlezing van Pfeijffer:

Het zit ongeveer zo: Pfeiffer heeft mij ooit, na een literaire avond waarop wij allebei hadden voorgelezen, uitgenodigd het bed met hem te delen. Ik heb deze uitnodiging beleefd afgeslagen. Vervolgens heeft hij op zijn website gezet ‘Tjitske Jansen is natuurlijk niets’.

Pfeijffer reageerde op het bericht:

Dat ik Tjitske Jansen in het verleden ooit het hof zou hebben gemaakt, is onwaar. Wellicht is het misverstand gerezen vanwege het feit dat ik altijd aardig tegen haar ben geweest, omdat ik haar altijd aardig heb gevonden. Ik heb nooit kwaad over haar gesproken op mijn website. Ik heb niet eens een website.

Op Facebook zette Tjitske Jansen vandaag een gedicht van Judith Herzberg (niet opgenomen in de bloemlezing) dat begint met de strofe:

Lieg alsjeblieft niet tegen me
niet over iets groots niet over iets
anders. Liever hoor ik het
vernietigendste dan dat je liegt
want dat is nog vernietigender.