Vandaag werd de jury van de ECI Literatuurprijs 2017 bekendgemaakt. Twee Vlamingen, beide recensent bij De Standaard, nemen deel aan de jury: Sofie Gielis en Jelle van Riet. Vorig jaar zaten ze ook al in de jury. Annet de Jong, recensent van De Telegraaf en thrillerschrijfster mocht ook blijven zitten. Sebastiaan Kort (NRC Handelsblad) en Daan Stoffelsen (De Revisor en werkzaam bij Athenaeum Boekhandel) zijn nieuw. De rol van juryvoorzitter wordt dit jaar door Thom de Graaf gespeeld.

Uit de jury zijn Daniëlle Serdijn, die voor de zomer al moest vertrekken bij de Volkskrant en als recensente een enorme serie canards op haar naam heeft staan en Joost de Vries (recensent bij De Groene Amsterdammer die Wim Brands verving) die in een lastig parket kwam omdat op de shortlist van afgelopen jaar de roman van Marja Pruis kwam, de vrouw die tegenover hem aan het bureau zit, een roman die opgedragen is aan ene Joost.

De winnaar van afgelopen jaar, Rivieren van Martin Michael Driessen, behaalde weinig publiciteit. De uitreiking werd afgeraffeld binnen Nieuwsuur, er volgde geen gesprek met de winnaar en het boek behaalde niet eens de Bestseller 60. De winnaar was ook niet te gast in andere tv-programma’s terwijl het boek over het algemeen lovende kritieken kreeg, onder meer hier op Tzum.