De tweede helft van de Boekenweek heeft ervoor gezorgd dat er in week 13 nog bijzonder veel literair verantwoorde kost in de Bestseller 60 staat. Bart Chabots poëziebundel Ooievaarsblues blijft op plek 2 staan, achter Rutger Bregman. Jan Brokken blijft ook staan met De ontdekking van Holland, op plek 4. Op 6 komen we Murat Isik tegen met In de mist van Golden Gate Park (+2).

Bloedlijn van Simone van der Vlugt keert terug in de top 10. De historische roman staat op plaats 9 (+4). Luister van Sacha Bronwasser is ook weer onderdeel van de tien best verkopende boeken, met plek 10 (+9). Behoorlijk ongekend, aangezien de roman al 43 weken in de Bestseller 60 verkeert.

Op 11 staat nog steeds de Italiaan Paolo Cognetti met Beneden in het dal. Op plek 12 is Frank Nellen doorgestegen met De onzichtbaren (+2), net als Tommy Wieringa op plek 13 met Nirwana (+2). Op plaats 18 vinden we Alles wat beweegt van Susan Smit (+2). De nieuwe Ann Napolitano doet het ook goed: Je bent prachtig van de Amerikaanse auteur staat op plek 20 (+9). Marijke Schermer staat een plaats lager met In het oog (+1).

Ga je erover schrijven? van Herman Koch is flink gestegen. Het boek staat op plek 24 (+17). Voor Adriaan van Dis hetzelfde verhaal: zijn Naar zachtheid en een warm omhelzen stijgt 25 plaatsen en belandt op plek 25. Een plek lager vinden we Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen (-1). Het Terloops-boekje van Annejet van der Zijl, Het sneeuwklokjesbos, staat deze week op plaats 28 (+8).

Confettiregen van Boekenweekauteur Splinter Chabot is terug in de Bestseller 60. De roman staat na ruim drieënhalf jaar afwezigheid op plek 30. De kolonie mept terug van Adriaan van Dis staat op plaats 33 (-3). Dat is een plaats boven Hogere machten van Joost de Vries (+3). Jan van Aken staat met Het xoanon voor de tweede week in de lijst, ditmaal op plaats 38 (+16). De verzamelbundel Kattenkwaad en poezenliefde stijgt eveneens door, naar plek 39 (+16). Yellowface van de Amerikaanse Rebecca F. Kuang komt binnen op plaats 53 en Spiegeldagen van Mark H. Stokmans op plek 54. Ten slotte sluit Cobi van Baars de literaire polonaise af met De onbedoelden op plaats 56 (-10).

Bekijk de gehele bestsellerlijst hier.