‘By any means necessary!’ schreef Dyab Abou Jahjah nadat gisteren een Palestijn met een vrachtwagen inreed op een groep Israëlische soldaten. Vier mensen kwamen om bij die actie. Dat was voor De Standaard voldoende om te stoppen met de wekelijkse column van Abou Jahjah.

Aan het brede debat zijn grenzen, en die liggen voor ons bij het ondersteunen van geweld zonder onderscheid. Op Facebook schreef Dyab Abou Jahjah zondag na de aanslagen dat de bevrijding van Palestina ‘by any means necessary’ moet gebeuren. Dat is een verwijzing naar Malcolm X. Vlak na een aanslag laat die zin helaas geen ruimte voor interpretatie, voorwaardelijkheid of broodnodig debat meer.

Abou Jahjah legt op zijn eigen site uit waarom het goed is dat mensen vermoord worden.

op Twitter verdedigt hij zich ook:

Leon de Winter, die vanwege de komst van Abou Jahjah bij De Bezige Bij vertrok naar Hollands Diep, is een andere mening toegedaan.