Hanna Bervoets heeft de Frans Kellendonk-prijs gewonnen. Dat is vandaag bekendgemaakt. Bervoets krijgt de driejaarlijkse prijs omdat ze ‘inhoudelijk en vormtechnisch op zoek [is] naar telkens nieuwe manieren om haar onmiskenbare maatschappelijke engagement uit de drukken. Van romans met een eerder kleine, existentiële thematiek, zoals Alles wat er was, dat opvalt door z’n bijzondere opbouw maar ook bijblijft vanwege de spanning die horrorachtige trekken krijgt, de toekomstroman Efter, een moeilijk, uitstekend door haar beoefend genre, tot het zo mogelijk nog knappere Ivanov, is steeds een schrijfster aan het woord die trefzeker formuleert, lenig construeert, boordevol verbeelding zit en nooit roeperig of te expliciet wordt.’

De jury bestond uit Barber van de Pol, Carl De Strycker en Maria Vlaar. De Frans Kellendonk-prijs bestaat sinds 1993 en is ingesteld ter ere van en nagedachtenis aan de Nederlandse schrijver Frans Kellendonk die in 1990 overleed.