In de Nieuwe Kerk in Groningen is zo juist bekendgemaakt dat Lilian Zielstra de komende twee jaar Stadsdichter zal zijn. Lilian Zielstra volgt Kasper Peters op. Zielstra was in de periode 2013/2014 al huisdichter van de Universiteit van Groningen. Ze werkt in boekhandel Godert Walter.

Uit het juryrapport:

Lilian Zielstra schrijft heldere, toegankelijke poëzie met humor en onverwachte wendingen. Is een goede observator die op een nieuwe, speelse manier naar de dagelijkse werkelijkheid kijkt. Schrijft poëzie die niet alleen toegankelijk is maar zeker ook van hoge literaire kwaliteit. De jury is er van overtuigd dat zij met haar frisse blik en enthousiasme een breed publiek voor zich kan winnen.

In een artikel voor de Oosterpoorter verklapte ze haar literaire voorbeelden:

Ze noemt Herman de Koning, Leonard Nolens, Charles Bukowski, Raymond Carver en Sylvia Plath. En last but not least de jonge dichteressen Charlotte van den Broeck en Marieke Rijneveld.

De Stadsdichter van Groningen verdient € 5.000 euro per jaar.