Uitgeverij Das Mag presenteert vandaag een nieuwe overloper: NRC-journalist Peter Zantingh. Nu eens niet een auteur van van De Bezige Bij, maar één van de jongere schrijvers van De Arbeiderspers. Zantingh staat onder contract bij ‘Het boek zelf interesseert ons geen reet’-Sebes & Bisseling. In 2010 werd Zanting door (toen nog) Sebes & Van Gelderen met een two-book-deal gestald bij De Arbeiderspers en zei hij volgens Boekblad over die uitgeverij: ‘Een mooi fonds en ontzettend leuke mensen. Ik voelde me er meteen thuis.’

Nu zegt Peter Zantingh over zijn overstap naar Das Mag waar zijn roman Negatieve ruimte zal verschijnen: ‘Ik ben erg blij met de overstap en denk dat Das Mag met afstand de beste plek is voor wat ik zie als mijn meest dierbare en ambitieuze boek tot nu toe.’

Peter Zantingh (1983) schreef eerder Een uur en achttien minuten (2011) en De eerste maandag van de maand (2014) en het cadeauboekje We vergaten te voetballen (2016).

(Foto Das Mag: vlnr: Daniel van der Meer (uitgever), Peter Zantingh, Willem Bisseling (literair agent), Marscha Holman (redacteur)