Fuck that is de titel van de tweede aflevering van Via Genua. Moet je je als journalist houden aan bepaalde codes en niet te veel betrokken raken bij het lot van een vluchteling. ‘Fuck that.’ Ilja Leonard Pfeijffer koopt gewoon een mobiele telefoon voor Kumuna, de vluchteling die hij in de eerste aflevering ontmoette. Is het een gebaar uit vriendschap of is het afkopen van schuld.

316.00 mensen keken naar tweede aflevering van Via Genua en daarmee werd het resultaat van vorige week (264.000 kijkers) nog eens verbeterd. In ‘Fuck that’ onderzocht Pfeijffer verder hoe Genua veranderd was na de komst van de stroom vluchtelingen.

Ter vergelijking: de tweede aflevering van het amusementsprogramma De pennen zijn geslepen (ook op prime time op het tweede net) van ‘het uiteindelijke boek interesseert ons geen reet’ Paul Sebes en Willem Bisseling trok 97.000 kijkers.

Kijkers gaan gelukkig nog steeds voor inhoud.