Hij was niet weg te slaan uit de media de afgelopen week: Kluun, om over zijn nieuwste boek DJ te praten. Vorige week kwam het boek binnen op nummer 29 van de Bestseller top 60 en deze week stoot het boek door naar nummer 2. Een succes dat uitgeverij Podium bitter hard nodig heeft na een wat lamentabel jaar als je naar de verkoop kijkt (wat niets zegt over de inhoudelijk uitstekende boeken die werden uitgegeven en die wat minder aandacht kregen dan Kluun). NRC Handelsblad vond de verschijning van de nieuwste Kluun zo belangrijk dat de recensie ervan een Connie Palmen-achtige benadering kreeg: vorige week dinsdag verscheen paginagroot een interview vergezeld door een recensie. Thomas de Veen had drie sterren ballen over voor DJ.

Daar gaat het om. Kluun schrijft nog altijd soepel en gewoontjes. Maar literair is wel zijn lef en durf om lelijk te zijn – en tegelijk de lezer te blijven boeien.

Maarten Moll gaf in de lokale krant Het Parool ook drie sterren aan het boek en gaat ook in op de afkeer van Kluun voor de hogere cultuur en het literaire wereldje.

Kluun heeft gewoon weer het boek geschreven dat hij wilde schrijven. Een commercieel gedrocht is het toch niet, daarvoor zit het dan net weer te goed in elkaar, en is het de zelfspot (over leeftijd en het schrijverschap) die dit boek redt.

Arjan Peters was in de Volkskrant minder mild en gaf 1 ster mee aan het boek.

Het is geen wet dat een boek over de leegte ook een leeg boek moet opleveren. DJ is dat wel geworden.