Mooi gesprek van drie schrijvers van het Boekenweekgeschenk in HP/De Tijd. Herman Koch, Connie Palmen en Tommy Wieringa praten over de druk en de verwachtingen rond de Boekenweek. Aardig detail: in het interview door Nathalie Huigsloot zijn Koch en Palmen (die in 1999 het Boekenweekgeschenk schreef, maar dit jaar het Boekenweekessay) ook openhartig over de opbrengsten.

Herman Koch:

De standaarddruk is 600.000 exemplaren en daarvoor krijg je 30.000 euro. En als het meer wordt, komt er nog een bedrag bij. En dan krijg je ook nog een bedrag voor al die optredens. Dat is bij elkaar ook wel twaalf mille, geloof ik. En dan nog 5000 euro omdat je überhaupt de promotie voor hen doet.

Daarop onthult Connie Palmen dat zij 10.000 kreeg voor het schrijven het essay. Een beetje tegenvallend bedrag om dat zij net zo druk is als Koch.

Tommy Wieringa hyperboolt:

Er wordt hier een geweldige misstand bij de CPNB onthuld!

Lees het hele interview in de nieuws HP/De Tijd (op papier of op Blendle).