‘Misschien wel de roman die Van Dis het dichtst op de huid zit, over eenzaamheid en de dood – maar lachen mag.’ In de zomeraanbieding van Atlas Contact staat ook een nieuw boek van Adriaan van Dis aangekondigd: In het buitengebied. Het zal nog voor de zomer, in mei al, gepubliceerd worden. De uitgeverij is bang om het een verhalenbundel te noemen dus is het een ‘roman-in-verhalen’ over ‘hoe kwetsbaarheid eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood.’ De hoofdpersoon is een schrijver die zich gevestigd heeft in een vallei, ver van de stad en zijn vrienden.

De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies.

Van Dis woont in Eefde, waar hij twee jaar geleden zijn huis te koop zette (en dat ook snel weer van de markt haalde).